Mi az a Stamina Pilates? 

2006-ban kezdtem a Pilates-el foglalkozni. Akkor fantasztikus élményem volt, hogy megtaláltam azt a mozgásformát, amivel maximálisan tudok azonosulni, ami ÉN vagyok, ami bennem van, bennem volt gyerekkorom óta. 2008-ban már csak ezt a mozgásformát oktattam. Azóta eltelt 8 év… Épp letelt egy 7 éves életciklus, plusz egy év munka nélkül töltött anya szerep.

Mielőtt megszületett a fiam, már éreztem, hogy a Pilates nem elég. Valami hiányérzetem volt, többet akartam adni a tanítványaimnak. Az izzadás, a kardio rész hiányzott, ezt már éreztem.

Tavasszal ismét találtam egy olyan mozgásformát, amivel tudok azonosulni, és kihívást jelent nekem is. Ez a deepWORK®.

Kialakítottam egy középutat a Pilates és a deepWORK® között. Ezt neveztem el STAMINA PILATES-nek. Ami életerőt szabadít fel belőlünk!

Stamina Art – Az életerő művészete az alapoktól a mesterfokig 

Amit imádok ebben a rendszerben, hogy:

  • Ugyanúgy a Pilates alapokon nyugszik.
  • Egyszerű mozdulatokból áll, funkcionális, tehát a hétköznapi életben is alkalmazzuk ezeket a mozdulatokat.
  • Egymásra épülnek a gyakorlatok, így könnyebb a tanulás és a gyakorlás is.
  • Holisztikus, az egész emberre és még a környezetünkre is hat egyszerre – test, lélek, szellem, föld, fa, tűz, víz, levegő.
  • Élvezetesebb, gördülékenyebb a mozgás, ha tudjuk, hogy mit kell csinálni, és mindig csak egy pici variációra kell figyelni.
  • Minél többet gyakoroljuk, annál jobban érezzünk magunkat benne.
  • Életerőt, energiát szabadít fel bennünk.
  • Erősebb, rugalmasabb test, nagyobb állóképességgel.

Stamina Pilates

 

Ülőmunkát végzel? Ne feledkezz meg a hátizom erősítésről!

Ülőmunkát végzel? Ne feledkezz meg a hátizom erősítésről! Azoknak az embereknek, akik ülőmunkát végeznek, előbb vagy utóbb kínzó hát- és derékfájással kell szembenézniük. Ezt a problémát általában sajnos csak enyhítik a különböző speciális ülőalkalmatosságok és kezelések. A fájdalom megszüntetéséhez ennél sokkal hatékonyabb megoldásra van szükség. Ha Te is az ülőmunkát végzők táborát erősíted, és célravezető megoldást keresel fizikai fájdalmaid ellen, dönts a pilates mellett!

A pilates az ülőmunkát végzők számára is ideális megoldást nyújt, ugyanis a torna során olyan hátizom erősítő gyakorlatokat is végeznek a résztvevők, amik a későbbiekben pozitív hatást gyakorolhatnak a testre. Így egy idő után megszűnik a kínzó fájdalom, a pilates segít karbantartani a testet. Előnyei természetesen nemcsak a háton érződnek, hanem az egész testen. Így az ülőmunkát végzők elfelejthetik a fájdalmat, és képesek lesznek százszázalékos teljesítményt nyújtani feladataik elvégzésekor.

Ha további információkat szeretnél kapni, vagy jelentkeznél a pilates foglalkozásokra, vedd fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken!