NMPT

Natural Movement Pattern Training

Természetes mozgásminta tréning

Egy teljesen modern, minden mástól eltérő, végtelenül gyakorlatias prevenciós rendszer.

Fő célunk a gerinc elasztikus egyensúlyának elérése.

Vannak már fájdalmas tüneteid?

– derékfájás
– hátfájás
– vállfájdalmak
– nehezen beinduló testrészek reggelente (nyak, derék, váll)
– fáradtságérzet a derékban sétakor, vagy állásban
– gyakori fejfájás, esetleg fülzúgás
– végtagba sugárzó fájdalom
– zsibbadó végtagok, stb.

Látható elváltozások is vannak a testedben?

– előrehelyezett fejtartás
– beszűkült mellkas
– előreesett vállak
– fokozott háti kifózis (púpos hát)
– kiegyenesedett ágyéki lordózis (a gerinc természetes homorulatának eltűnése a derék vonalában)
– aszimmetrikus testtartás, stb.

AZ NMPT HATÁSAI:

– a nyaki gerinc recsegésének csökkenése
– a hát és lapocka környéki fájdalmak csökkenése
– tehermentesebb állás, ülés, tartás
– vállfájdalom csökkenése
– stabilabb, fájdalommentesebb derékérzet
– vékonyabb derék, csökkenő hastérfogat
– teniszkönyök, csuklóízület problémáinak oldódása
– térdízületi fájdalmak javulása
– kattogó csípő elhallgatása
– könnyebb alvás, energikusabb mozgás
– felszabadultabb, magabiztosabb mindennapok

A gyerekek többsége bekerülve az iskolapadba és mobiltelefonokat, kütyüket használva, 7 éves korukra tartáshibásak leszek. A testünk ehhez sajnos nagyon gyorsan alkalmazkodik. Idegrendszerünk kénytelen új izmokat, új mozgásmintákat létrehozni azért, hogy továbbra is tudja használni a testet. Ez persze egyre jobban terheli az ízületeket, és újabb rossz mintákat kénytelen kialakítani.

A kis multifidus izmocskák (amelyek a gerinc stabilitásáért felelősek) ülés közben inaktívvá válnak, és 3 óra (!!!) után mérhető gyengülést mutatnak. Számolj egy kicsit, hány éves vagy, és hány órát ültél az iskolában, a munkahelyeden….

AZ NMPT egy nagyon céltudatos prevenciós edzés, amely a testből igyekszik kivenni azokat a rossz működéseket, kóros mozgásmintákat, amelyek a későbbi degenerációk előidézésében vesznek részt.

A célunk, hogy az NMPT gyakorlás után az emberek a leghamarabb a sportba, jógába vezethetők legyenek, és így már egy tisztább mintával, pontosabb testtudattal gyakorolhassák az.

 

Mit tegyél?

A rendszerszintű, egész gerincre/testre ható, egyéni mozgásprogram hoz tartós eredményt. Csak így kerülhet minden a helyére, akár az izmokról, akár az idegekről van szó.

Ha meg akarsz gyógyulni, és valóban hosszú távon szeretnél tünetmentes lenni, AKARNOD ÉS TENNED IS KELL ÉRTE, minden nap!

Változás csak akkor lesz, ha felelősséget vállalsz a testedért, következetesen teszel az egészségedért és beépíted a mindennapi életbe az NMPT technikát.

Fontos az életmód és a probléma közötti összefüggés megértése is, aminek a felismerésében szintén segítek.

Lássuk, milyen programmal tudok Neked segíteni, hogy úgy érzed, minden nap melletted vagyok!

2 hónapos intenzív SORSFORDÍTÓ program

Állapotfelmérés után megkapod kép-, szöveg- és videóanyagok formájában a személyre szabott feladatokat, amiket problémától függően naponta többször, max. 2 naponta meg kell csinálnod, ha szeretnéd, hogy megszűnjön a problémád!

VISZONT ISMERLEK MÁR BENNETEKET…

Nagyon kevesen csinálják ezt meg (bár biztos Te vagy az a kivétel, aki egyedül és helyesen meg tudná ezt csinálni)!

Van egy ajánlatom! Ha már eldöntötted, kötelezd el magad,

és én veled leszek 2 hónapig, hogy segítsek mindent jól csinálni!

Kapsz 5 egyéni foglalkozást, és 10 kiscsoportos foglalkozásra időpontot, ahol:

– betanítom a gyakorlatokat,

– ideg mobilizációt tanítok (ami csoportos edzésekbe nem fér bele),

– edzés alapelveket és gyakorlatokat a további mozgáshoz,

– Olyan hétköznapi tevékenységekre hívom föl a figyelmed, amire nem gondolsz, hogy milyen óriási hatása van a testedre. Konkrétan, hogy mit csinálj, és mit ne csinálj, ha tartós eredményt szeretnél, mert nem mindegy, hogy milyen eredetű derékfájásnál mire kell figyelni, mit kell NEKED másképp CSINÁLNI!

Ezek után beépítjük a csoportos órákba a tudásodat!

SZIGORÚAN hetente 2X kell TALÁLKOZNUNK, előre egyeztetett időpontokban!

Czérna Tündi

„Nem csak a tartásom lett jó, de az NMPT-nek is köszönhetően gyorsabban tudok futni. Ugyanis a homlok, fej, nyak, tarkó, vállak amikor rendben állnak nem lehet görnyedve futni. Tudod olyan “osonósan”. Így aztán nem csak a felsőtest de az alsó is rendben van. Emelem a térdem, ettől nő a lépés távolsága és nő a sebesség. Mióta ezt felfedeztem a 10 km es vagy hosszabb edzéseket az előírt 6:02-6:07 es átlagnál jóval gyorsabban 5:42-5:47 re végzem el. Köszi Ancsiiii :)”

V. Ildikó

„Hosszú ideje foglalkoztat az egészségmegőrzés témaköre, így került látókörömbe a Stamina Pilates.

Az állapotfelmérés nagyon alapos volt, az útravalóul kapott feladatok elvégezhetőek. Úgy érzem jó kezekbe kerültem, érthető, mégis mély szaktudást feltételező véleményt kaptam a testem jelenlegi állapotáról, annak megőrzéséről és fejlesztéséről. Biztosan rendszeres látogatója leszek a csoportos óráknak is!”

E.G. Nóra

” Mindenkinek nagyon ajánlom, és az egyéni órákat ki ne hagyjátok! TELJESEN elmúlt a derékfájdalom séta közben, a tegnapi esti sétánkon – dombon felfelé – a férjem többször megjegyezte, hogy lassan nem bírja a tempómat!

Előélet: májusban nem bírtam elmenni az utca végéig sem sík terepen megállás nélkül…”

Molnár Katalin

“Nagyon gyorsan megkedveltem Anikó új “tornáját” az NMPT-t. Egy tudatos mozgásforma, amely megtanította, újraprogramozta a testemet az izmokat és a mozgásomat. Eleinte járás közben, a számítógépnél, vagy egyszerűen csak álldogálás közben többször kellett emlékeztetni a testemet a tanultakra és a helyes testtartásra, de meglepő módon nagyon gyorsan sikerült. A nyújtások a felépített gyakorlatsorok hihetetlen mozgás élményt adnak és nagyon gyorsan elsajátíthatók.

Az NMPT segítségével fel tudom ismerni a testem jelzéseit és megfelelő nyújtással szinte azonnal tudok lazítást adni az izmaimnak. Hála és köszönet, hogy megtanítottad ezt a módszert!”

Foglalj időpontot fél órás ingyenes telefonos konzultációra!

Miután kitöltötted a kérdőívet, megbeszéljük, tudok-e segíteni a Te problémádban! Ha igen, jószívvel ajánlom a programomat!