Kérünk, jelentkezz be a megvásárolt tanfolyamaid eléréséhez.

NMPT jelentése – természetes mozgásminta tréning

Egy teljesen modern, minden mástól eltérő, végtelenül gyakorlatias prevenciós rendszer.

FŐ CÉLUNK A GERINC ELASZTIKUS EGYENSÚLYÁNAK ELÉRÉSE és megtartása a hétköznapi életben és bármilyen sportban egyaránt.

AZ NMPT egy nagyon céltudatos prevenciós edzés, amely a testből igyekszik kivenni azokat a rossz működéseket, kóros mozgásmintákat, amelyek a későbbi degenerációk előidézésében vesznek részt. Az NMPT nagyon egyszerű, de nagyon mélyre vezet. Korrekciós gyakorlatokkal természetes mozgásmintákat ad a testnek. 

Változás csak akkor lesz, ha felelősséget vállalsz a testedért, következetesen teszel az egészségedért és beépíted a mindennapi életbe az NMPT technikát. Fontos az életmód és a probléma közötti összefüggés megértése is.

Csak úgy tudok segíteni, ha biztos, hogy te is beleteszed a munkát!

Elméleti tájékoztató – ezzel kezdj

Bene Máté videója bemutatja az NMPT hátterét és a legfontosabb tudnivalókat.Utána nézd meg a MODULOKAT, LECKÉKET, hogy hogyan néz ki az egész tanfolyam. Először csak a címeket és a leírásokat, hogy milyen videók/feladatok lesznek, hogy legyen rálátásod az egészre.Próbáld ki a NYÚJTÓ és ERŐSÍTŐ modulok gyakorlatait! FONTOS! Ha valamivel nem ért egyet a tested, valami fáj, szúr, nagyon feszül, ne csináld!Jegyzetelj! Melyik gyakorlat megy jól? Melyiket érzed? Melyik esik jól? Melyiknél nem érzed a feladat célját? Hol van esetleg fájdalmad? Van-e olyan, amit nem tudsz megcsinálni, illetve nem úgy, ahogy a videón látod?

Leckék

Bene Máté elméleti videója

Nyújtó gyakorlatok

Fő cél az ellazulás, hogy az izmok és az ízületek biztonságban érezzék magukat, ne féljenek a fájdalomtól, és el tudjanak engedni. A stretch reflex 30-40 másodpercnél kapcsol ki, ekkor jön a megkönnyebbülés érzése. De ha erővel, akarattal, fájdalommal akarjuk nyújtani, akkor csak újabb feszültséget hozunk létre. Maximum 60-70 mp-ig nyújtsunk egy-egy területet!

Leckék

Csípőnyitás Nyújtózkodás A nyak biztonságos nyújtása Mellizom nyújtása Vállnyújtás Csípőhorpasz

Erősítő gyakorlatok

Az erősítő gyakorlatok célja, hogy megmutassuk az idegrendszernek a helyes működést, funkciót, és levegyük a terhet azokról az izmokról, amik túl voltak terhelve a rossz tartás, beidegződés miatt. Erősítő gyakorlatokat 5-20 másodpercig tartsd, ha megvan a helyes mozdulat, érzés. Először csak 5 mp-ig tud dolgozni a megfelelő izom, utána elfárad, és ismét a régi rossz minta kapcsol be. Ezt vedd észre, és pihenj, majd csináld újra! Cél, hogy minél jobban rögzüljön a helyes minta. Maximális ismétlésszám: 3-5x addig, amíg megtalálod azt az érzést, ahol lazán meg tudod csinálni a gyakorlatot.

Leckék

Csípőteszt Obturátor Vállemelés Csirke Multifidus

Egyesítő gyakorlatok

Most mindent egyszerre megcsináltatunk a testünkkel, amit külön-külön már tudunk.

Leckék

Csirke ülve Ellentétes kar-láb nyújtózás Álló egyesítő gyakorlatok

Építsd be a hétköznapokba

Hogyan melegíts és nyújts?

Összes feladat egybefűzve

Leckék

Hetente 1x